Med Samka til Marstal.

Carolinerbyggegruppens sæsonafslutning foregik med maner, da vi havde lejet Samka til en tur fra Rudkøbing til Marstal.
Peter S, Jørgen, Claus, Flemming og Peter M.
Da Samka er indregistreret til at medtage 12 passagerer, havde vi "fyldt op" med familie og venner.
Samka er på vej ind i Rudkøbing Havn.

Hvor vi så måtte tværs over PippiLotta af Hamburg før vi kunne gå ombord.
Sejlturen foregik i blæsende men ellers fint vejr. Vi havde dog for travlt med at fotografere detaljer og drille hinanden med de fejl der er på vore modeller, til at nyde det gode vejr.
Selv Peter M. mangler noget på skorstenen. Men tegningen viste heller ikke hvordan alle trin, udluftningerne og skibsklokken er placeret. 

Men reserveankeret, stormastens lejder og andre detaljer skal da også med på modellerne. Som det ses er Samka midt i halvtredserne og still going strong.
Efter næsten 2 timers sejlads nåede vi Marstal, hvor vi fik kaffe og rundstykker i "Kaptajnens Salon", efterfulgt af en Marstal specialitet - Riga Balsam - der efter sigende helbreder alskens dårligdomme.
Herefter var næste punkt på programmet en rundvisning på Søfartsmuseet. Her er det Marstals historie som søfartsby, samt modeller af Jagter, Galeaser og andre skibe der dominerer.
Fra Jagt til Coaster som store skibsmodeller. Nederst til højre en model af et af Marstals skibsværfter som det så ud for 100 år siden.
Endelig blev der så tid til at bese skonnerten Bonavista - der forøvrigt søsættes pinselørdag d.26 maj.
Program for søsætningen. link

Besøget sluttede i Samkas Salon, hvor vi bla. planlagde hvad vi vil give os i kast med til september. 16.20 sejlede vi med færgen tilbage til Rudkøbing.

Billeder fra turen.